Okulumuzun Logosu

08.03.2023 140

Okulumuzun logosu kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında 2023 tarihinde günümüz tasarım çizgi ve renklerine uygun bir şekilde yenilenmiştir. Logo tasarlanırken modern çizgi ve renkler ön planda tutulmuş, sadelikle birlikte göz alıcılık hedeflenmiştir.

"Erzurum Görme Engelliler Ortaokulu" kurumumuzun eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü il ve okulumuzun adını temsil eder.

Yeşil zeminden ayrılan küçük yeşil parça engelleri aşmayı ifade eder. Yeşil küçük parça içerisindeki kitap; bilgi, eğitim ve öğretimi, yanan meşale ise aydınlığı ve uygarlığı temsil etmektedir.

Yeşil zemin üzerindeki beyaz noktalarda Braille alfabesi ile MEB yazmaktadır.

Logomuzun sağ tarafındaki turkuaz daire ve içerisindeki Türk Bayrağımız genel olarak gözü ifade etmektedir. Turkuaz renk ise Tarih boyunca Türklerin ve Türk – İslam Medeniyeti 'nin rengi olmuştur. Turkuaz renk, açık fikirliliği, yardımseverliği ve gururu temsil eder.

2001 ise Resmi kuruluş & açılışımızı ifade eder.

Logomuzu görüntülemek için tıklayınız.